Informatie


Het Meerdaags Jeugd Toernooi (MJT)

Het eerste Meerdaags Jeugdtoernooi in Doezum vond plaats in 1977. Kleinschalig begonnen en in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste jeugdtoernooi in Nederland.
In 1993 is het MJT door de NeVoBo onderscheiden met de titel "Nationale Jeugdklassieker". Het MJT wordt ieder jaar rond Hemelvaart georganiseerd door DOVO in Doezum.
Het toernooi begint op woensdagmiddag en eindigt op zaterdagmiddag, kortom: 4 dagen top-volleybal in Doezum!
Ieder jaar doen er tussen de 40 en 60 teams mee aan het toernooi en deze teams worden ingedeeld in 6 categorieën te weten:

·          Jongens B
·          Meisjes B
·          Jongens A
·          Meisjes A
·          Jongens Top
·          Meisjes Top

Voor de B-teams geldt dat de maximale leeftijd van de spelers 16 jaar is, voor de A-jeugd is dit 18 jaar en de Topteams mogen spelers opstellen die maximaal 21 jaar zijn (hierbij geldt de 1 oktober-grens, zoals ook de NeVoBo deze hanteert). De deelnemende teams/verenigingen komen uit heel Nederland en de organisatie streeft naar een toernooi waar op zeer hoog niveau gevolleybald wordt.

De wedstrijden worden gespeeld in sporthal "de Leegens" te Doezum. Een tweede sporthal in Marum is enkele jaren geleden toegevoegd om het grote aantal aanmeldingen te kunnen toelaten op het toernooi. De teams worden met taxibusjes vervoerd van en naar Marum.

De spelers, coaches en begeleiders verblijven/overnachten in tenten op het terrein van het openluchtzwembad " de Woldzoom" naast de sporthal in Doezum. Dit terrein is dan ook 4 dagen lang een grote volleybalcamping.

Naast de wedstrijden zijn er veel activiteiten tijdens het toernooi:

Een spectaculaire openingsceremonie op woensdagavond voor aanvang van de wedstrijden
De MJT-tent op de parkeerplaats. Hier worden het ontbijt, de lunch en de warme maaltijden verstrekt. 's Avonds is het "de feesttent" waar onder het genot van een drankje en goede muziek even kan worden uitgeblazen van de zware volleybaldag.
De fotograaf komt op donderdag om van ieder team een teamfoto te maken. Deze foto krijgt iedere deelnemer na afloop van het toernooi mee naar huis
Het zwembad "de Woldzoom" is voor elke deelnemer vrij toegankelijk
De Triple Volley stand is tijdens het toernooi aanwezig met een groot assortiment volleybalkleding.
De disco op vrijdagavond in de MJT-tent
De sluitingsceremonie met daarin de prijsuitreiking. Ook reikt het MJT sinds 1992 jaarlijks persoonlijke prijzen uit.

  • "MJT-talent" uit de categorie B-jeugd
  • "MJT-aanmoedigingsprijs" voor de meest talentvolle speler uit de A-categorie
  • "MJT publieksprijs, Laiverdje van het publiek" voor de meest populaire speler of speelster
  • "MJT Supercoach" voor de beste coach van het toernooi. 

Zoals je zult begrijpen is hiervoor heel veel organisatie nodig. De MJT-commissie start al in december met de eerste voorbereidingen en enkele weken later worden de uitnodigingen verstuurd naar de verschillende verenigingen in het land.Voor vragen kan er een email gestuurd worden naar: info@mjt-doezum.nl
En deel belevenissen met #mjt_doezum.

Sponsoren bedankt

Design door MERKMARK | Technische realisatie door BlackCup