Doezum heeft weer genoten van vier dagen topvolleybal


Geplaatst door MJT commissie op 2016-05-14 @ 13:31:10

Op woensdag 4 mei verschenen de tentjes weer op het terrein van zwembad 'de Woldzoom'. Inwoners van Doezum weten voldoende, het MJT begint weer. Doezum bruisde weer vier dagen van volleybalplezier. 

Teams uit Nederland, Denemarken en Belgie reisden weer af voor vier dagen volleybal en gezelligheid. Woensdagavond om 18 uur wordt er gestart met een opening door de jeugd van Dovo/Hujades en een muzikale noot van Monique Bijstra. Het typische MJT beeld werd gedemonstreerd. Slapen in tentjes, struikelen over scheerlijnen, volleyballen en natuurlijk feesten. Wie heeft zich hierin niet herkend?

Om 19.00 uur werd het eerste fluitsignaal gegeven en de wedstrijden gingen van start. De openingsavond was niet zomaar een avond, het was namelijk 4 mei, een avond waarbij stil wordt gestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Ook tijdens het MJT werden de wedstrijden stilgelegd en hielden we twee minuten stilte. Respect, dat was hét woord van het MJT voor Kees Nijhuis die dit tijdens de opening al aanstipte. En dat respect werd ook getoond tijdens de dodenherdenking om 20.00 uur. Alle deelnemers verzamelden zich in de zaal waar een scherm stond opgesteld waarop de herdenking op de Dam te volgen was. Vanaf 19.55 uur was het muisstil in de zaal. Geweldig om te zien dat we met zoveel mensen hierbij stil hebben kunnen staan. 

Op donderdag en vrijdag werd er gespeeld in de sporthallen van Doezum en Marum. Met taxibusjes pendelen de teams tussen de twee sporthallen. Tussendoor konden de teams  genieten van het prachtige weer en ’s avonds genieten de teams van het feestje in de tent en het bleef nog lang gezellig.

Zaterdag finaledag. Langzamerhand verdwijnen de tenten weer van het veld en worden auto's weer ingeladen. In de sporthal wordt nog gestreden om de prijzen. Als je geluk hebt en hoog bent geeindigd mag je zaterdags uitslapen en 's middags de finales spelen. Wat zijn er mooie wedstrijden gespeeld! Het niveau was goed en we hebben zoveel plezier en gezelligheid gezien, wat is volleybal toch een mooie sport!

Topteams uit Nederland, Belgie en Denemarken streden om de prijzen. Bij de jongensteams ging in de categorie Top de grootste beker naar SV Dynamo uit Apeldoorn. In zowel de categorie A als B was Taurus uit Houten de sterkste ploeg. Sudosa-Desto uit Assen wist bij de meidenteams maar liefst twee keer de finale te winnen. Zowel bij MTOP als bij MB gingen ze er met de grootste beker vandoor. Na enige jaren afwezig te zijn geweest op het MJT deed VV Alterno uit Apeldoorn dit jaar weer mee. Hierbij pakten ze gelijk de hoofdprijs bij Meisjes A.

Naast de gewone winnaars zijn er ook nog vier individuele prijzen uitgereikt tijdens de sluitingsceremonie. Zo ging Yana Timmer van SV Dynamo er vandoor met de talentenprijs in de meisjes B categorie. Voor de jongens A ging de aanmoedigingsprijs naar Belgie, Yentl Bille van Prefaxis Menen. Het Laiverdje van het publiek was dit jaar de 13-jarige Sanne Plenter van De Meeuwen. Tot slot werd er nog een nieuwe prijs, de Supercoach uitgereikt. En dit door niemand minder dan de coach van Abiant/Lycurgus, die twee weken geleden nog landskampioen werden in de Nederlandse eredivisie, Arjan Taaij. Deze prijs voor beste coach is uitgereikt aan de altijd sportieve Uberto Bel van Taurus.

En dan zat het er al weer op. De dagen zijn weer voorbij gevolgen. We hebben weer een super toernooi gehad. Namens de commissie willen we graag iedereen bedanken; deelnemers, scheidsrechters, vrijwilligers, sponsoren en iedereen die maar op welke manier zijn steentje heeft bijgedragen. We hebben met zijn allen laten zien dat volleybal een prachtige sport is en dat we op een respectvolle manier een prachtig toernooi kunnen hebben.

Volgend jaar start het 40e MJT op 24 mei 2017. We hopen jullie dan allemaal weer te zien!

Dank aan alle sponsoren:

Administratiekantoor Hoeksema, AHW Opende, Assurantiekantoor Hoeksema, Autoexcellent Bosklopper, Bakkerij Hamersma, Beldock containers, Blackcup, Bosklopper Autoverhuur, Bosklopper SchilderwerkenBuma Installatietechniek, Cents Fysio en Training, DM Music, Expert Marum, Foto Zuiderveld, Gjaltema Technisch Centrum, Grand Eetcafe de Klap, Hazenberg Dier en Tuin, HCT Computers, Heando Tuincentrum, Jacobien, Jager en Zn BV, Klussenbedrijf Piet van der Hoek, LMB Oldenburger, Nienhuis Sport Marum, NNZ, Notebomer's Bouwgroep, Polichlo, Rusthoven, Slagerij Huizenga, vd Velde en Hoen, Vital-D, VOF Wilgenburg

 


Sponsoren bedankt

Design door MERKMARK | Technische realisatie door BlackCup