MJT 2017 wederom een groot succes


Geplaatst door MJT commissie op 2017-05-29 @ 13:03:15

219 wedstrijden, 612 deelnemers, 51 teams, 26 scheidsrechters en vier dagen gezelligheid. Het 40e MJT zit erop! Het was weer genieten.

 


Op woensdagavond werd het MJT geopend door Hylke en Monique Loman, een volleybalkoppel dat is ontstaan tijdens het MJT en waarbij zelfs het huwelijksaanzoek op het MJT heeft plaats gevonden. Een mooi voorbeeld van het onstaan van 'prettige contacten' tijdens het MJT. Voor de 40e keer al werd het MJT georganiseerd. Waar het in 1977 begon met een ééndaags toernooi voor verenigingen uit de buurt, is het toernooi uitgegroeid tot een vierdaags internationaal jeugdvolleybaltoernooi. Ondanks de vele veranderingen blijven twee aspecten zeer belangrijk; gezelligheid en prestaties.

De zonneweide van Zwembad de Woldzoom werd weer omgetoverd tot MJT camping en de wedstrijden konden beginnen. Op woensdagavond kwamen de eerste teams in actie en rond een uurtje of elf verhuisde iedereen van de sporthal naar de feesttent. Want minstens zo belangrijk tijdens het MJT is het feest vieren in de feesttent met de andere deelnemers.

Op donderdag en vrijdag werd er naast Sporthal de Leegens ook gevolleybald in Sporthal de Holten in Marum. De deelnemers werden zoals gewoonlijk met busjes heen en weer gereden om op tijd bij de wedstrijd te zijn. Naast het volleyballen konden de deelnemers gelukkig ook gebruik maken van het zwembad, een welkome verkoeling met de zomerse warmte.

De finales werden op zaterdag gespeeld. Ondanks de vermoeidheid en warmte werd er op hoog niveau gespeeld. We zijn ieder jaar enorm trots dat  zoveel goede jeugdteams naar Doezum willem komen om mee te doen aan het MJT. De eindstanden van het toernooi zijn hier te vinden. Daarnaast hebben we ook nog een aantal individuele prijzen uitgereikt;

- Talentenprijs : Robin Schols, Taurus

- Aanmoedigingsprijs: Helga Geerts, Sudosa-Desto

- Laiverdje van het Publiek: Sander Gerritsen, VC Zwolle

- Supercoach: Anne Buunk, Lycurgus

Het Nederlands Damesteam had speciaal voor de 40e editie de Fairplay Prijs in het leven geroepen. Een prijs voor het team dat zich tijdens het toernooi het sportiefst gedraagt. De winnaar mag een training van het Nationale Damesteam bijwonen op Papendal. Deze prijs werd gewonnen door het Jongens Top team van Taurus.

Foto's van het toernooi zijn hier te vinden en gevonden voorwerpen hier.

De MJT commissie kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi. We willen alle deelnemers en supporters bedanken voor hun komst, maar ook willen we graag alle vrijwilligers en sponsoren bedanken. Samen hebben we er weer een succes van gemaakt!

We hopen jullie allemaal op 9 mei 2018 weer te zien.

Sponsoren bedankt

Design door MERKMARK | Technische realisatie door BlackCup