In herinnering: Teun Jan Scheer


Geplaatst door MJT-commissie (HvdH) op 2018-05-11 @ 11:36:26

Naast alle gezelligheid, volleybalplezier en feestvreugde denken we tijdens dit MJT ook regelmatig even aan de oud-voorzitter van de MJT-commissie en hoe we hem herinneren binnen de organisatie en tijdens het MJT.

Een doordeweekse avond in april, het zal 2005 of 2006 zijn geweest. Al wekenlang is hij veel onderweg voor zijn baan bij de Nevobo. Op de vraag of het hem veel moeite kost om dan ’s avonds nog de MJT-vergaderingen bij te wonen antwoordt hij: ‘valt mee, slechts een paar tientjes. Ze stonden alweer te flitsen op de A6’.


Binnenkort zullen de tenten weer opgezet worden bij zwembad ‘De Woldzoom’ en dus kiest de voorzitter er vanavond voor om het MJT van opening- tot sluitingsceremonie even door te lopen. Of de krukken zijn geregeld voor de blessuregevallen en of er aan de ketchup is gedacht voor bij de macaroni. Over T-shirts en bloemen die besteld zijn en of hij een overzicht kan krijgen van de hoofdbegeleiders. Na rookpauze 2 staan sponsoring en wedstrijdzaken op de agenda. Op de vraag of de tien teams bij meisjes A op deze manier gelijkwaardig zijn verdeeld over twee poules van vijf antwoordt hij relativerend “zoiets doe je nooit goed, maar uiteindelijk staan de twee beste teams wel in de MJT-finale”.

Twee weken later – het MJT is in volle gang - loopt hij in beige broek en blauw-wit gestreept overhemd sporthal ‘de Leegens’ binnen. Onderweg naar de kantine klinkt zijn grinnikende lach als reactie op de opmerkingen van een paar ‘lummels’ van VC Zwolle jongens Top. Nadat hij barman Herman voor de zoveelste keer gekscherend vraagt wanneer hij nou eens echt goede koffie gaat serveren, gaat hij aan tafel zitten bij de hoofdbegeleiders van Olhaco en WW/DOK. Benen over elkaar, informerend hoe de MJT-nacht verlopen is, mopperend over die twee teams die om 2 uur ’s nachts nog zoveel herrie maakten en dan weer lachend om vier meiden van Sudosa die – zo te zien net wakker – op slippers de kantine komen binnensjokken.

Teun Jan Scheer ten voeten uit; soms heerlijk mopperend zoals hij dat kon, dan weer die typische lach. Altijd bereid om te helpen, met een natuurlijke aanleg voor organiseren en delegeren en de jaloersmakende gave om adequaat beslissingen te nemen alsof het geen moeite kost en geen lef vereist. ’s Avonds een biertje in de kantine, buiten een sigaretje, een oogje in het tentzeil houdend, genietend van de jeugd die hier in Doezum geniet van het MJT.  Teun Jan was overal te vinden, behalve in de feesttent ’s avonds. ‘Ben je mal, die pokkeherrie’, zei hij dan altijd.

Op 30 maart jl. bereikte ons het droevige nieuws dat Teun Jan Scheer op 62-jarige leeftijd is overleden. Ruim 30 jaar lang was Teun Jan meer dan betrokken bij dit jeugdtoernooi; als scheidsrechter, als commissielid en 22 jaar lang als voorzitter van de MJT-commissie. Nadat hij in 2012 stopte als voorzitter kwam Teun Jan nog elk jaar naar Doezum om het toernooi te openen. Wij zijn Teun Jan ontzettend dankbaar voor alles wat hij heeft betekend voor het Meerdaags Jeugdtoernooi in Doezum en laten we die dankbaarheid tonen door er samen een fantastisch MJT 2018 van te maken.

Sponsoren bedankt

Design door MERKMARK | Technische realisatie door BlackCup