Succesvolle 42e editie MJT Doezum


Geplaatst door MJT-commissie op 2019-06-12 @ 22:35:34

Topsport en gezelligheid tijdens internationale jeugdvolleybal-4-daagse

DOEZUM - De weersomstandigheden waren veel beter dan een week voorafgaand aan het Meerdaags Jeugdtoernooi (MJT) in Doezum waren voorspeld; een geluk voor de bijna 600 deelnemers, coaches en begeleiders die het hemelvaartsweekend in Doezum kampeerden bij zwembad ‘De Woldzoom’. Het jeugdvolleybaltoernooi MJT werd van 29 mei t/m 1 juni voor de 42e keer georganiseerd door volleybalvereniging DOVO/Hujades.


Het toernooi werd woensdagavond officieel geopend door topvolleyballer Wytze Kooistra. Na jaren in Italië en in Oranje te hebben gespeeld was de 2.09 meter lange Kooistra de afgelopen seizoenen actief voor Lycurgus Groningen. Hij vervulde een rol in de openingsceremonie van dit MJT door samen met de jongste jeugd van DOVO/Hujades een grote puzzel te maken waarvan de puzzelstukjes de deelnemende volleybalverenigingen vertegenwoordigden. “Waar ik ook kom, overal kennen ze Doezum. Het is echt een begrip in de volleybalwereld”, aldus Wytze Kooistra die tijdens de openingsspeech de MJT-organisatie prees en refereerde aan de jaren dat hij zelf als tiener meedeed aan het MJT Doezum.

En toen kon het 42e MJT Doezum echt beginnen: vanaf woensdagavond t/m zaterdagmiddag werden 219 volleybalwedstrijden gespeeld in sporthal De Leegens, en op donderdag en vrijdag ook in sporthal De Holten in Marum. Met hulp van vele vrijwilligers werden de 49 deelnemende teams in busjes heen en weer gereden tussen de sporthallen.

“Het is niet niks om zo’n 4-daags evenement te organiseren voor 600 mensen die hier allemaal eten, kamperen, volleyballen en ‘s avonds een feestje vieren in de feesttent. Wij willen als organisatie dan ook alle vrijwilligers ontzettend bedanken, zonder hen zou het MJT niet mogelijk zijn”, aldus aftredend MJT-voorzitter Johan Bosklopper.

Zaterdagavond werd het MJT 2019 afgesloten met de eindceremonie en prijsuitreiking. Volleybalvereniging Dinto uit Warmenhuizen kreeg in zowel de categorie Meisjes B als Meisjes Top de grootste beker uitgereikt. Sudosa-Desto werd echter de meest succesvolle club dit jaar: vier bekers gingen mee naar Assen en Chava Matulessy (Sudosa-Desto meisjes A) werd verkozen tot beste speelster in de categorie A-jeugd.

De prijs voor het grootste MJT-talent (categorie B-jeugd) ging naar de 15-jarige Guus Boer van volleybalvereniging Olhaco uit Hoogeveen. MJT-supercoach 2019 werd Jill Stuifzand van GSVV Donitas uit Groningen en - last but not least - werd de publieksprijs “Laiverdje van het publiek” gewonnen door de 12-jarige Mart Buiting van volleybalclub Orion uit Doetinchem.

Eindstanden MJT Doezum 2019 (top-3 per categorie)

Meisjes Top: 1. Dinto Warmenhuizen, 2. Sudosa-Desto Assen, 3. GSVV Donitas Groningen

Jongens Top: 1. Sudosa-Desto Assen, 2. Sv Dynamo Apeldoorn, 3. Par-Ky Menen (B)

Meisjes A: 1. Sudosa-Desto Assen, 2. VC Sneek, 3. Olhaco Hoogeveen

Jongens A: 1. VC Zwolle, 2. Sv Dynamo Apeldoorn, 3. Sudosa-Desto Assen

Meisjes B: 1. Dinto Warmenhuizen, 2. VC Sneek, 3. Sv Dynamo Apeldoorn

Jongens B: 1. Taurus Houten, 2. Olhaco Hoogeveen, 3. Par-Ky Menen (B)

Sponsoren bedankt

Design door MERKMARK | Technische realisatie door BlackCup